Zatraži termin

Volkswagen započinje s razvojem klimatskih projekata za kompenzaciju CO2

Volkswagen započinje s razvojem klimatskih projekata za kompenzaciju CO2

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Volkswagen grupa i Permian Global potpisali su zajednički sporazum za kreiranje projekata klimatske zaštite. Inače, Permian Global je investicijska tvrtka posvećena zaštiti i oporavku tropskih prašuma s ciljem ublažavanja štetnih pojava koje utječu na klimatske promjene. Uz potporu Permian Global-a, Volkswagen grupa započet će s razvojem projekata zaštite tropskih šuma u drugoj polovici 2020.
Po uspješnoj verifikaciji, izbjegnuto krčenje šuma i obnova ugroženih šuma smanjit će oslobađanje ugljika i stvoriti prostor za kompenzaciju emisije ugljičnog dioksida iz lanaca opskrbe, proizvodnje i logistike vozila, dokle god emisija CO2 bude neizbježna i obnavljajuće energije budu neiskoristive.

Izjave

“Oduševljeni smo što ćemo na ovaj način poduprijeti strategiju zaštite klime Volkswagen Grupe s obzirom na to da je Permian Global uspješni izvršitelj takvih projekata. Planirani projekti fokusirani su na zaštitu ugroženih šuma u tropima i suptropima. Zaštita i širenje ovih vrlo učinkovitih prirodnih CO2 tankova važan je zadatak koji je Međunarodna komisija za klimatske promjene opetovano isticala “, rekao je Ralf Pfitzner, šef Održivosti u koncernu Volkswagen.

Stephen Rumsey, predsjedavajući Permian Global-a, rekao je: „Zdrave šume pružaju bezbroj koristi ljudima i širem okolišu. To uključuje sposobnost sekvenciranja i skladištenja ogromnih količina ugljika. S obzirom na hitnost i razmjere klimatske krize, od vitalnog je značaja da lideri u industriji postanu pokretačke snage pozitivnih promjena. I drago nam je što možemo pronaći u Volkswagenu, partnera koji razumije izazov pred nama i zalaže se da odigra ključnu ulogu u rješenju.”

Opseg projekata zaštite klime

Prema odredbama sporazuma, dvije će tvrtke u početku razviti projekte na ukupnoj površini od milijun hektara, deset puta veću od Berlina, u Južnoj Americi i Aziji. Od projekata će biti višestruke koristi: zaštita i obnova ugroženih tropskih šuma; lokalne zajednice će dugoročno imati koristi kroz održive alternative krčenju šuma; očuvat će se biološka raznolikost i; istodobno će se dati doprinos prevladavanju klimatske krize. Projekti će također podržati postizanje ciljeva UN-a za održivi razvoj (SDGs). Svi će projekti biti neovisno revidirani i certificirani u skladu s najvišim standardima. Ovdje s posebnim naglaskom na Verified Carbon Standard (VCS) i Climate Community and Biodiversity Standard (CCB) ili Zlatni standard.

Volkswagen grupa

Volkswagen grupa se obvezala Pariškim klimatskim sporazum. Tvrtka je usvojila strategiju dekarbonizacije 2019. godine s ciljem da do 2050. godine postane neto CO2 neutralna tvrtka. Do 2025. tvrtka želi smanjiti ugljični otisak osobnih automobila i lakih gospodarskih vozila u cijelom lancu vrijednosti za 30 posto u odnosu na 2015. Tvrtka u tome slijedi tri načela.
Prvo: Smanjite CO2 učinkovito i održivo.
Drugo: prebaciti opskrbu energijom na obnovljive izvore energije.
Treće: nadoknaditi neizbježne emisije.

Volkswagen ID.3 je prvo vozilo iz koncerna Volkswagen koje je kupcima isporučeno bez CO2. Kako bi kompenzirao trenutno neizostavne emisije CO2 iz modela, Volkswagen grupa već podržava projekt Katingan Mentaya. Radi se o projektu obnove i očuvanja tropskog travnjaka na indonezijskom otoku Borneo.

Permian Global

Permian Global je tvrtka koja radi na oporavku i zaštiti tropskih šuma velikog obima, prepoznajući vitalnu ulogu šume kao sredstva u borbi protiv klimatskih promjena. Sa sjedištem u Velikoj Britaniji, međunarodni tim surađuje s vladama i lokalnim zajednicama širom Azije, Latinske Amerike i Afrike. Sa svojim partnerima, Permian Global daje ne samo značajan doprinos naporima u rješavanju klimatskih promjena, već i omogućava obnovu vitalnih bioraznolikih ekosustava. Potpora je lokalnom gospodarskom rastu, a također daje znatan i dokaziv doprinos postizanju SDG-ova UN-a.

Projekt Katingan Mentaya štiti više od 150 000 hektara šuma močvarnog treseta u središnjem Kalimantanu, na indonezijskom otoku Borneo.
Za više detalja posjetite https://katinganproject.com/

Novosti