Zatraži termin

Samo u Volkswagenu: “Daj ruke” na proizvodnoj liniji e-Golfa u Transparentnoj tvornici u Dresdenu

e-Golf proizvodnja

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Od nedavno posjetitelji Volkswagenove transparentne tvornice u Dresdenu imaju priliku još više se približiti automobilu e-Golf tijekom proizvodnje. Zahvaljujući novom Mach-Mit proizvodnom doživljaju, fanovi mogu neko vrijeme pratiti vozila duž proizvodne linije. Pod stručnim vodstvom Volkswagenovih zaposlenika možete tako “dati ruke” pri sastavljaju Golfa u pet točaka. Primjerice, u postavljanju e-Golfa logotipa na vozilo. Dalje, možete sudjelovati u sklapanju pogonskog sklopa i karoserije tzv. braka. Nadalje, u ugradnji stražnjih svjetala na vrata prtljažnika i postavljanje hladnjaka i rešetke hladnjaka s logotipom brenda. Od 2021. Volkswagen planira ponuditi sličan paket iskustava i za ID.3 koji će se proizvoditi u Dresdenu.

Posebno iskustvo u svjetskoj automobilskoj industriji

Arnd Meyer-Clasen, šef prodaje: “Transparentna tvornica je izlog Volkswagenove električne mobilnosti. e-Golf je njemačko najprodavanije električno vozilo u 2020. godini, a kupcima, posjetiteljima i gostima prikazujemo njegovu proizvodnju kako bi lakše shvatili što “mobilnost sutra” znači za Volkswagen.

Jens Schlender, šef proizvodnje: “Nakon uspjeha naše proizvodne podrške za kupce, posjetiteljima sada pružamo priliku da iskuse elektromobilnost izbliza i osobno – i da to rade i sami. Ovo iskustvo je nešto posebno u svjetskoj automobilskoj industriji.”

Mach-Mit posjet može se dogovoriti na www.glaesernemanufaktur.de i 0351 – 420 4411 i traje oko 2,5 sata. Odvija se od ponedjeljka do petka između 9:00 i 11:30 i od 16:00 do 18:30 sati. Broj sudionika ograničen je na maksimalno na četiri posjetitelja u grupi. Primjenjuju se odgovarajuća važeća pravila o udaljenosti i higijeni. Nošenje zaštitne maske je obavezno. Cijena od 215 eura uključuje obilazak proizvodnog i izložbenog prostora kao i piće dobrodošlice. Oni koji bookiraju ovaj avanturistički paket dobiti će i 10 posto popusta na sve artikle u tvorničkom shopu.

e-Golf – proizvodnja

Transparentna tvornica nudi e-Golf kupcima mogućnost da prate proizvodnju vlastitog vozila od početka 2019. Uz testne vožnje, vođene ture, osobnu predaju vozila, stanice za punjenje, razne događaje i veliki izložbeni prostor, Mach-Mit proizvodno iskustvo u „Centru mobilnosti budućnosti“ daljnji je iskorak u omogućavanju dostupnosti električne mobilnosti široj javnosti.

2020: ključna godina za e-ofenzivu marke Volkswagen

Ove godine Volkswagen kreće u akciju za mobilnost bez emisija za svih. Isporuka prvih ID.3 1. modela počet će u rujnu. ID.3, prvo vozilo proizvedeno novim Modular Electric Drive toolkitom (MEB), krenulo je u produkciju u Zwickauu od studenog 2019. godina. Također, ove godine na istom mjestu planiran je početak proizvodnje ID.4.

Do 2022. godine, marka će nuditi MEB vozila u svim glavnim segmentima. Najmanje 1,5 milijuna E-automobila marke Volkswagen trebao bi se prodati godišnje do 2025. Dugoročni cilj je potpuna dekarbonizacija flote i tvrtke do 2050. Prosječna emisija CO2 trebala bi se smanjiti za 25 grama po kilometru ove godine. VW je uvjeren da će moći ispuniti EU uvjete koji vrijede za 2020. godine.

Novosti