GOLF GTD

Svjetska premijera na sajmu automobila u Ženevi – prvi pogled na novi Golf GTD

Volkswagen će na Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi od 5. do 15. ožujka proslaviti svjetsku premijeru Golfa GTD. Među tehničkim značajkama je najmoćniji, a zahvaljujući dvostrukom doziranju i najčišći turbo-dizel ubrizgavajući (TDI) motor ikad ugrađen u Golf. Usklađuje sigurnu dinamiku Golfa GTD-a zajedno s većom učinkovitošću i najnižim emisijama. Karizmatičan dizajn Golfa GTD-a odražava jedinstven spoj dinamičnosti i samopouzdanja.

Dizelska vrhunska verzija, koja se temelji na novoj Golfovoj osmoj generaciji, nosit će dugu tradiciju GTD-a u budućnosti. Godine 1982. Volkswagen je predstavio prvi Golf GTD. Tada je Volkswagen donio novo uzbuđenje u kompaktnoj klasi sa svojim turbo dizelom i drugim sportskim značajkama, kao što je to slučaj u Golfu GTI Mk1.

I gotovo četiri desetljeća kasnije, ovaj isti dinamični koncept još uvijek žari i pali. Volkswagen će još jednom na tržište predstaviti jedan od najekonomičnijih i istovremeno kompaktnih sportskih modela – Golf GTD. Značajno povećanje performansi prati i najniža emisija. Učinkovitost TDI performansi značajno je optimizirana, a emisije CO2 još su smanjene, istovremeno poboljšavajući odzivnost.

Zahvaljujući novom dvostrukom SCR doziranju s dvostrukim ubrizgavanjem AdBlue®, NOx emisije znatno će se smanjiti u usporedbi s prethodnikom. To TDI u novom Golfu GTD čini jednim od najčišćih motora na izgaranje na svijetu. I usput, četverocilindrični motor pokreće se pritiskom na pulsirajuću tipku u potpuno digitaliziranom kokpitu – u ritmu nove ere.

GOLF GTD - svjetska premijera - Ženeva - 05.03.2020.
Scroll to Top