ENYAQ iV

ŠKODA predstavila kamufliranu proizvodnu verziju MEB električnog automobila ENYAQ iV

ŠKODA je predstavila (iako s kamuflažom 🙂 ) proizvodnu verziju svog prvog električnog automobila koji se temelji na MEB platformi VW-a: ŠKODA ENYAQ iV.

Prošle godine ŠKODA je na ženevskoj izložbi predstavila Enyaq, s Vision iV konceptom.

Ranije ove godine, objavljen je i naziv električnog automobila, a produkcija kreće 2020.

Sada ŠKODA predstavlja proizvodnu verziju automobila, iako su pokazali samo prototipove s teškom kamuflažom.

Evo nekoliko fotki objavljenih jučer:

ŠKODA je također objavila više detalja o različitim opcijama za ENYAQ iV:

Standardni model je ŠKODA ENYAQ iV 50; njegova litij-ionska baterija je bruto kapaciteta 55 kWh (neto: 52 kWh).
Stražnji ugrađeni električni motor ima snagu od 109 kW, a nudi maksimalni domet do 340 km. Domet se povećava do 390 km za 132-kW kW ENYAQ iV 60 opremljen baterijom od 62 kWh (neto: 58 kWh).
Pogon na zadnje kotače ENYAQ iV 80, snage 150 kW, ima najveći domet do 500 km u WLTP ciklusu. Njegove baterije od 82 kWh (neto: 77 kWh) također koriste dvije verzije opremljene drugim električnim motorom i time pogonom na sve kotače: 80X i vRS, koji isporučuju 195 kW i 225 kW. Vrhunski model ubrzava od 0 do 100 km / h za samo 6,2 sekunde i ima najveću brzinu od 180 km / h. Maksimalni domet obje verzije s pogonom na sve kotače iznosi do 460 km.

Te su specifikacije zaista slične onima koje imaju VW ID.3 i ID.4.

Što se tiče punjenja, nova električna ŠKODA može primiti do 11 KW na razini punjenja, a može se istosmjerno brzo puniti do 125 kW.

I mali podsjetnik:

ENYAQ prati poznatu nomenklaturu marke ŠKODA za SUV vozila
Poput imena uspješnih SUV modela marke ŠKODA KODIAQ, KAROQ i KAMIQ, koja se referiraju na jezik Inuita nastanjenih na sjeveru Kanade i Grenlandu, ŠKODA povezuje buduća potpuno električna vozila na osnovi MEB platforme s irskim jezikom u sjevernoj, mitskoj regiji. Slovo “E” na početku imena označava električnu mobilnost, dok slovo “Q” na kraju stvara jasnu poveznicu s vrlinama SUV-a.

www.bosnic.hr

Scroll to Top