• Adresa: Rakite ul. 27, 21251 Split
  • Pon-Pet: 08:00 - 16:00
Zatraži termin

Rekord povodom dolaska novog Passata: s 30 milijuna vozila vozilo srednje klase broj jedan na svijetu

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Najuspješniji model srednje klase: tvornica marke Volkswagen u Emdenu proizvela je 30-milijunti Passat
Glavni direktor operacija Brandstätter rekao je: “Od njegova debija prije 46 godina svoje je povjerenje ovom modelu marke Volkswagen ukazalo 30 milijuna kupaca”
Vozilo broj 30 000 000 jest Passat GTE Variant1 najnovije generacije s unaprijeđenim plug-in hibridnim pogonom
Passat je 3. travnja u tvornici marke Volkswagen u Emdenu prešao proizvodnu prekretnicu od 30 milijuna primjeraka. Time ovaj bestseler postavlja nova, rekordna mjerila u svojem segmentu: nijedan drugi model srednje klase te nijedno drugo službeno vozilo na svijetu nije prodano više puta od Passata. Primjerak broj 30 000 000 – Passat GTE Variant s plug-in hibridnim pogonom u “Pyrit srebrnoj metalik” boji – već se ubraja među prve modele novog stupnja razvoja s dalekosežnim tehničkim unaprjeđenjem (početak pretprodaje u Europi tijekom svibnja). Tijekom sljedećih će se mjeseci 30-milijunti Passat upotrebljavati kao testno vozilo za predstavnike međunarodnih medija.

Ralf Brandstätter, operativni direktor (COO) marke Volkswagen, rekao je: “Passat je jedan od najvažnijih i najuspješnijih vozila marke Volkswagen. Od njegova debija prije 46 godina svoje je povjerenje ovom modelu marke Volkswagen ukazalo 30 milijuna kupaca. Tako je Passat postao globalnim standardom koji je danas u jednakoj mjeri kod kuće u Pekingu kao i u Berlinu, Sydneyju, Johannesburgu ili na cestama San Francisca. Mi u društvu Volkswagen ponosni smo na svoj uspješan model koji do danas predstavlja mjerilo u svojoj klasi.”

https://www.volkswagen.hr/novosti/novosti/7071-rekord-povodom-dolaska-novog-passata-s-30-milijuna-vozila-vozilo-srednje-klase-broj-jedan-na-sv

Novosti